Spania sitt svar på champagne

Spansk musserende vin lages etter samme oppskrift som Champagne, de bruker method traditonel (andre gangs gjæring på flaske). Det er de lokale druene og det varme klimaet som gir Cava sin egenart. Selv om det er tillatt å produsere Cava i 160 kommuner i 7 forskjellige spanske regioner, lages over 90 % av all Cava i og rundt byen Sant Sadurni d`Anoia i Catalonia. Den ligger kun 50 km fra mer kjente Barcelona. De mest brukte druene er Macabeo, Parellada og Xarel-lo, men det er tillatt å bruke andre druer. Chardonnay blir med hell ofte brukt i spansk cava. For å kalle vinen Cava er det forskjellige krav som må oppfylles. Et av de mest sentrale er at vinen må ligge minst 9 måneder på bunnfallet, for å bedre kvaliteten ligger de ofte lenger enn dette. Cava er nydelig som aperitiff eller til tapas og en selvfølge til sjømat.

Anbefaling

Castellblanc Organic Brut Nature Kr. 119,90

Castellblanc 29 måneder annengangs gjæring på flaske etter den tradisjonelle metoden. Passer perfekt som aperitiff, kan brukes til skalldyr og fisk. Strågul med skjær av grønt. Flotte bobler som varer lenge. Ren nese med aromaer av hvite bær og sitrus. Elegant hint av bakst. Rund og behagelig i munnen. Druetyper: 50% Macabeo , 50% Chardonnay.

Selges hos vinmonpolet:

  • Varenummer 1126801 – Castellblanc Organic Brut Nature
  • Kr. 119,9