Langhe Nebbiolo med Barolo kvaliteter

Piemonte vinhuset Borgogno fikk av ukjente grunner underkjent sin Barolo fra 2005, dette til tross for at den var laget av druer fra husets tre beste vinmarker.

No Name er satt sammen av Nebbiolo-druer fra vinmarkene Liste, Cannubi og Fossati som ligger vakkert plassert rundt Barolo by. Siden han ikke fikk selge den som Barolo DOCG valgte Borgognos vinmaker Andrea Farinetti å deklassifisere til Langhe Nebbiolo og solgte vinen under navnet No Name. Dette ble en stor suksess, det var derfor lett å velge samme fremgangsmåte når neste årgang var klar for salg. Farinetti har siden deklassifisert med vilje, og selger sin tidligere standard Barolo under protestetiketten No Name. Men ikke sku vinen på etiketten, den skjuler en fullverdig Barolo med meget bra lagringspotensial. No Name kan drikkes nå, men et godt råd er å lufte den først. Husk at vinen må ut av flasken før man kan si den er luftet. Har du ikke en dekanter er det bare å helle den over i en ren mugge og tilbake til flasken før servering. Borgogno regnes som en av de tradisjonelle produsentene i Piemonte og bruker stort sett store eikefat som ikke tilfører smak til sine viner. På vinmonopolet finner du også Borgognos Dolcetto og Barbera i tillegg til flere årganger med Barolo.  Men i dag er det «No Name» fra Borgognos unge og innovative vinmaker Andrea som rettmessig skal få si lille hyllest, rett og slett et knallbra kjøp.

  • Varenummer: 701401. No Name, Borgogno 2012 Kr. 280,-
    • 100 % Nebbiolo druer. Klassifikasjon: Langhe Nebbiolo DOC. Vinen er lagret i store fat i 3 år deretter 1 år på flaske før den kommer på markedet. Farge: Lys rubinrød og mursteinsrød kant. Delikate florale aromaer i nesen med et hint av lakris og tjære. I munnen: Fyldig vin med god frukt og bra struktur, delikat balanserende syre og lang konsentrert avslutning. En typeriktig Barolo!  Nydelig til rødt kjøtt, kalv og perfekt til høstens vilt. Prøv den også til modne oster. En vinner er Risotto med selvplukket sopp og masse parmesan.